کد خبر 1803063
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۶:۰۰

به گزارش مشرق، قاسم غفوری فعال رسانه در تلگرام نوشت:

دستاوردهای اتحاد ملی و اقتدار نظامی ایرانیان در حالی جهان را به شگفتی واداشته است که در تحولی قابل توجه وزارت نفت هند از خرید نخستین محموله نفتی از ایران پس از هفت سال بدون مشکل در نحوه پرداخت خبر داد. همچنین روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» گزارش داد که با تشدید بحران انرژی در پی جنگ ایران، مقامات و تحلیلگران هندی بار دیگر بر نقش روسیه به‌عنوان «دوست همیشگی» دهلی نو تأکید کرده‌اند. در همین حال برخی کشورهای اروپایی نیز خواستار لغو تحریم‌های روسیه و ایران شده و بر لزوم تغییر در تامین انرژی کشورشان تأکید کرده‌اند.

تغییر در رویکرد بسیاری از کشورها از جمله هند برای تأمین انرژی در مرحله نخست بیانگر یک اصل مهم و بنیادین است و آن شکست ادعاهای ترامپ مبنی بر پیروزی در جنگ و پایان دادن به بسته بودن تنگه هرمز است. آمریکا در ابتدا مدعی بود که در چند روز جنگ را تمام می‌کند و تبعات انرژی نیز به همراه نخواهد داشت. مدیریت هوشمند ایران بر تنگه هرمز در کنار تاب آوری اجتماعی و اقتصادی و نیز اقتدار نظامی ایران به جهان ثابت کرد که قدرت صرفاً در تجهیزات و ادوات نظامی خلاصه نمی‌شود، بلکه ظرفیت سازی‌های دیگری بر این مهم لازم است که ایران توان تحقق آن را داشته است. ناتوانی آمریکا برای اجرای تعهداتش در باب بازگشایی تنگه هرمز و نیز آشکار شدن اول اسرائیل به جای تعهد به سایر متحدان، عملاً کشورهای نیازمند انرژی را به تغییر رفتار وادار ساخته است، چنانکه بسیاری از اروپایی‌ها ضمن رد طرح ورود به جنگ خواستار دیپلماسی در قبال ایران شده‌اند و کشورهایی همچون ایتالیا با سفر به منطقه بر لزوم تغییر در منابع انرژی اذعان کرده‌اند و کشورهایی همچون هند نیز به سمت شرکای قدیمی یعنی ایران و روسیه روی آورده‌اند. روندی که برگرفته از شدت گرفتن بی اعتمادی جهانی به وعده‌ها و تعهد پذیری آمریکا و نیز شکست راهبردهای جنگی ترامپ است که جهان را به مرحله اعتراف به شکست و زوال آمریکا سوق داده است.

نکته مهم در رفتار کشورهایی همچون هند اشتباهات محاسباتی است که در گذشته صورت داده‌اند. هند، سومین واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان، از ماه مه ۲۰۱۹، به دنبال فشار آمریکا برای عدم خرید نفت خام ایران، هیچ محموله‌ای از تهران دریافت نکرده بود. همچنین هند ارتباط انرژی با روسیه را نیز کج دار و مریز ادامه داده و در مقاطعی با کاستی‌هایی همراه بوده است. هند مانند برخی کشورهای اروپایی بر این تصور بوده‌اند که با تن دادن به خواسته‌های آمریکا می‌توانند به منافع بیشتری دست یابند و انرژی را نیز از کشورهای عربی متحد آمریکا تأمین نمایند. در همین راستا هند حتی روابط گسترده‌ای با رژیم صهیونیستی به رغم مخالفت‌های مردمی برقرار کرده و مودی نخست وزیر این کشور سفری به سرزمین‌های اشغالی داشته و قرار دادی ۱۰ میلیارد دلاری امضا کردند. امروز بر همگان آشکار شده است که دلبستن به وعده‌های آمریکایی- صهیونیستی توهمی است که در نهایت هزینه هایش بیشتر از منافع کوتاه مدت آن است. این اشتباه محاسباتی از سوی کشوری همچون هند در حالی صورت گرفته که امروز جهان سراسر به دشمنی و مقابله با ماهیت تروریستی و ضد بشری آمریکا و اسرائیل روی آورده و هند و کشورهای همردیف آن نیز جز ابراز پشیمانی و اقدام عملی برای جبران اشتباهات محاسباتی گذشته گزینه‌ای در پیش ندارند.

تغییر در رویکرد درخواست کنندگان انرژی بیانگر تغییر در نظم جهانی است که بر اساس آن از یک سو تأمین کنندگان انرژی از ماهیت عربی خارج و آنانی که زمانی مورد تحریم بودند به کانون توجه مبدل شده‌اند چرا که کشورهایی همچون ایران و روسیه کشورهای مستقلی هستند که در هر شرایطی توان تأمین نیاز سایر کشورها و اجرای تعهداتشان را دارند. از سوی دیگر امنیت انرژی نه برپایه آمریکایی، بلکه در چارچوب بازیگران نظم نوینی همچون ایران و روسیه استوار شده که در کنار منابع انرژی از ظرفیت‌های امنیتی لازم برای ترانزیت انرژی برخوردار هستند. امروز حق ایران مبنی بر حاکمیت بر تنگه هرمز اصلی انکار ناپذیر است که هر درخواست کننده نفت و گازی باید به آن توجه و در چارچوب آن رفتار نماید و توهمات قدیمی و نخ نما شده یعنی توان آمریکا برای تأمین انرژی و امنیت ترانزیت را به فراموشی بسپارند.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۲
    0 1
    تنگه هرمز اهمیت خود را از دست داد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس